Sesli Kitap Açıklaması
Sesli Kitap, Hep nasıl yazdığımı Merak eder durursun dimi? Bu kez birlikte kuralım birlikte kuralım birlikte geliştirelim ister misin? Nasıl ilgilenmem seninle? Odaya kapanıp seni sokmadığım doğru ama o başka. Çok işim oluyor o zaman aklım karışık oluyor ne bileyim ben sinirli oluyorum işte. Derslerin ile mi? Annen ilgileniyor ya. Nerden çıkarıyorsun bunu? Sevmez olur muyum. Sevdiğin, istediğin, beğeneceğini bildiğim oyuncaklar getirmiyor muyum sana? Canım ben oyuncak mıyım? Bak kızdırmaya başladın yine. Böyle durmadan konuşma. Düşünemiyorum bir şey sen ağustos böceği gibi cırladıkça. Çıkardım odadan sonra. Yalan söyleme kucağıma da alıyorum bazen. Hem sen artık büyüdün kucak çocuğu değilsin ki neredeyse genç kız olacaksın. Hala kucak mı istiyorsun? Bayramdan beri mi almadım? Demek sayıyorsun vay canına. Peki barışıyoruz artık. Bak şimdi birlikte yazacağız birlikte düşüreceğiz. Nasıl yazdığımı da görürsün böylece. Tamam anlaştık…
Yazar Açıklaması
Feyza Hepçilingirler, Ayvalık’ta dünyaya geldi. İlkokulu ve ortaokulu Ayvalık’ta, liseyi İzmir Kız Lisesinde okudu. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulunu ve İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İzmir Kemalpaşa ve İzmir Karataş liselerinde edebiyat öğretmeni ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1983’te 1402 Sayılı Sıkıyönetim Yasası uyarınca YÖK tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesinde görevlendirildi.
1984’te bu görevinden istifa edip İzmir’e döndü. İzmir’de Yeni Bilgi ve Batı dersanelerinde öğretmenlik ve bölüm başkanlığı yaptı. 1992’de İstanbul’a yerleşti. Burada, Dilko Dersanesi, İnanç Lisesi, Galatasaray Üniversitesi gibi çeşitli eğitim kurumlarında çalıştı. Yıldız Teknik Üniversitesinden emekli oldu. Bir oğlu, bir kızı; iki de torunu var.
Yazmaya, okul yıllarında Feyza Baran adıyla ve kimi dergilerde yayımlanan şiirlerle başladı. Kültür Bakanlığı Yarışmasında ‘Yanlışlıklar’ adlı oyunuyla ve Akademi Kitabevi Yarışmasında ‘Sabah Yolcuları’ adlı dosyasıyla kazandığı ödüllerle yazmayı sürdürdü. Öyküleri Fransızca, Almanca, İngilizce, Sırp – Hırvatça ve Slovenceye çevrildi. Çeşitli antolojilerde yer aldı.
Öykülerinden bir seçki Almanya’da “Die Hochzeitsnacht” (2005) adıyla kitaplaştı. Türkçenin yanlış ve kötü kullanımını eleştirdiği Türkçe “Off” adlı kitabıyla büyük ilgi uyandırdı. Bu kitap üst üste baskılar yaptı. “Kırmızı Karanfil Ne Renk Solar?” adlı romanı Milet Publishing tarafından “As The Red Carnation Fadesstronge>” (2015) adıyla yayımlandı. Kimi gazete ve dergilerin yanı sıra Cumhuriyet gazetesi Kitap ekinde 9 yıl süreyle “Türkçe Günlükleri” adlı köşede yazdı.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!