Sesli Kitap Açıklaması
Sesli Kitap, Pek fazla heyecanlanan biri değilimdir, ama elektrik ışığının aydınlığında gördüklerim hayretten ağzımın açık kalmasına yol açtı. Üstün Prusya Kültür’ü ile yetişmiş biri olarak buna şaşırmamalıydım bile, çünkü, yerbilimi ve söylenceler bize okyanusların ve kıtaların kaydığını söylemektedir. Gördüğüm şey, geniş bir alanda düzenli sıralar halinde uzanan yıkık binalardı; bilinen hiçbir mimari üsluba sokulamasalar da her biri göz alıcı bir mimarinin ürünüydü ve çoğunluğu oldukça sağlam kalmıştı.
Çoğu bina mermere benziyor, projektörün ışığında bembeyaz parıldıyordu; genel plan, orada burada göze çarpan çok sayıda tapınak ve dik yamaçlardaki villalarla, dar bir vadiye kurulmuş büyük bir kentin planıydı. Çatılar uçmuş, sütunlar kırılmıştı, yine de, hiçbir şeyin silemeyeceği, çok çok eski zamanlara ait bir ihtişamın izleri okunuyordu.
Eskiden, daha çok bir efsane saydığım Atlantis ile nihayet karşı karşıyaydım ve onu keşfetmeye can atıyordum. Vadinin dibinde bir zamanlar bir nehir akmış olmalıydı; çünkü, manzarayı daha yakından incelediğimde, taş ve mermer köprülerin, istinat duvarlarının, bir zamanların yeşil, güzel taraça ve toprak setlerinin kalıntılarını gördüm. Duyduğum heyecanla, neredeyse zavallı Klenze kadar aptallaşmış ve duygusallaşmıştım. Güney yönündeki akıntının sonunda kesildiğini, bir uçağın bir kente konması gibi U-29’un da yavaşça batık kente konmakta olduğunu fark etmekte geciktim. Yine aynı şekilde, o olağanüstü yunus sürüsünün yok olduğunu fark etmekte de geç kaldım.
(Tanıtım Bülteninden)
Seslendiren: Yalçın Altın
Yazar Açıklaması
Howard Phillips Lovecraft, 1890’da Amerika Birleşik Devletleri Eyaleti olan Rhode Island’da doğdu. Küçü yaşta babasını kaybeden Howard Phillips Lovecraft, annesiyle yaşamaya başladı. Bu onu ruhsal ve fiziksel olarak çok etkiledi. Howard Phillips Lovecraft’ın yazdığı öykülerde genellikle Birinci Kişi’nin bakış açısıyla anlatmıştır. Lovecraft, öykülerindeki karakterlerin ağzından kendisi gibi ‘tekinsiz öykü’ler kaleme alan arkadaşlarının eserlerine, tıpkı o öyküler referansta bulunacak araştırma kitaplarıymış gibi, atıfta bulunur.
Yazar, aynı zamanda Necronomicon adında kendi uydurduğu yasak kitabın içeriğine de göndermeler yapar. Yazar, bu göndermeleri o kadar başarılı bir şekilde yapar ki okuyucuları Necronomicon adlı bu kitabın gerçekten var olabileceğine dair şüpheye düşürmeyi başarır. Bir eserinde öyküyü inandırıcı kılmak için hayalî Necronomicon’da geçen bir pasajın birkaç dildeki çevirisinin hatalı olduğunu belirtecek kadar inandırıcı bir üslupla yazar.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!