İçindekiler
SEVGİLİYE 14 ŞUBAT HEDİYESİ – KİTAP ÖNERİLERİ
Sesli Kitap, Duygusal ve romantik kitapseverler için 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel hediye edilebilecek eserler önerisinde bulunacağız. Belki de hediye edeceğiniz bu kitap, tutkunuzun ya da hislerinizin bir tercümanı olacak. Eser sayesinde duygunuz dile gelebilir ve iletmek istediğiniz mesaj adrese teslim olabilir. Acaba Sesli Kitap Arşivi olarak biz abartıyor olabilir miyiz? Yani amacınız sadece sevgiyi paylaşma, ortak bir fikir alış verişinde buluşma bile olabilir. Aşkı, tutkuyu, hasreti, ayrılığı ya da sevgiyi içinde barındıran kitap listesi şu şekilde.
Gurur Ve Önyargı – Yazar: Jane Austen
Austen tarafından 1796-1797 yılları arasında yazılsa da yayımlanması 1813 yılında oldu. Kitap Türkiye’de ilk olarak Can Yayınları tarafından ‘Aşk ve Gurur’ ismi ile basıldı. Türkiye İş Bankası Yayınları’ndan ise ‘Gurur ve Önyargı’ adı ile piyasaya sürüldü. “Netherfield’da, beş kız çocuğa sahip Bennet ailesi yaşar. Anne Bennet’in hayattaki en büyük isteklerinden biri, kızlarını münasip bir erkek ile evlendirmektedir. O zamanlar Netherfield’a yeni biri taşınır”… Diyerek sıradan bir özet girişi yapsak da içeriği, akıcılığı ve sıcaklığı ile okuduktan sonra kitabın neden dünyanın en iyi klasikleri arasında yer aldığını anlayacaksınız.
Kolera Günlerinde Aşk – Yazar: Gabriel García Márquez
Nobel Edebiyat ödüllü Márquez, 20. yüzyılın en önemli yazarlarından biri olarak gösterilir. 1985 yılında kaleme aldığı ‘Kolera Günlerinde Aşk’ kitabı, 2007 yılında sinemaya bile uyarlandı. Duyguları adeta tavan yapan kitaptaki aşk hikâyesi hafızanızdan yıllarca silinmeyecek cinsten. İlişkideki her duyguyu dile getiren Marquez, az karakterle büyük bir hikâye yaratıyor. 50 yıldan fazla süren bir aşkın anlatıldığı kitapta usta işi aşk anlatımı var.
Uğultulu Tepeler – Yazar: Emily Brontë
İlk ve tek romanınızı yazıyorsunuz. O da soluksuz yıllarca okunacak muhteşem bir aşk öyküsü oluyor. ‘Uğultulu Tepeler’ ya da diğer bir adla ‘Rüzgârlı Bayır’ı Emily Brontë, 1847 yılında yayımladı. İntikam ve nefretin yer aldığı romanda karakter sayısı ve soy ağacı ezberlemek biraz zor gelse de kurgu bakımında ders niteliğinde. Hikâye, Uğultulu Tepeler adındaki malikânede geçiyor. Ana karakter Heathcliff’in, Catherina’ya duyduğu aşk sebebiyle herkesin hayatını yaşanmaz kılıyor. Aşkın fazlasının ne kadar yıkıcı bir duygu olduğu gözler önüne seriliyor.
Çiçek Senfonisi – Yazar: Özdemir Asaf
Çiçek Senfonisi kitabı, Özdemir Asaf’ın yaşarken yayımladığı yedi şiir kitabından oluşuyor. 488 sayfa olan eserde, ‘Dünya Kaçtı Gözüme’, ‘Sen Sen Sen’, ‘Bir Kapı Önünde’, ‘Yumuşaklıklar Değil’, ‘Nasılsın, Çiçekleri Yemeyin’, ‘Yalnızlık Paylaşılmaz’ isimli şiir kitapları bir araya getirildi. Eğer 14 Şubat’ta bir şiir kitabı vermek isterseniz Asaf’ın dizeleri büyük bir armağandır.
Eylül – Yazar: Mehmet Rauf
Yasak aşkın kaleme alındığı ‘Eylül’, Türk Edebiyatı’nın ilk psikolojik romanı olma özelliği taşıyor. 1901 yılına ait romanda, betimlemeler ve karakterlerin iç dünyalarına ait detaylar, eseri adeta efsaneleştiriyor. Yazıldığı yıl bakımından dili ağır gelse de neredeyse bir asırdır hala okunması ne kadar güzel duygular içerdiğini kanıtlıyor. Suad, Süreyya ve Necip Bey arasında geçen bir aşk üçlemesinin anlatıldığı hikayede ihanet/sadakat, yalnızlığı ve karamsarlığı sonuna kadar hissediyorsunuz.
Ucunda Ölüm Var – Yazar: Kemal Varol
Yazar Varol’un değimiyle ‘Ucunda Ölüm Var’, bir aşk ve memleket hikayesi. Ölümü bekleyen ‘Ağıtçı Kadın’ rüyasında bir ses duyar. Sesin sahibi kadının gençlik yıllarında sevdalandığı ve onu bırakıp giden ‘Heves Ali’dir. Seste, “Ben öldüm, gel ağıdımı yak” diyordur. Ses sonrası Ağıtçı Kadın’ın Arguvan’dan başlayan yolculuğu sırasıyla Konya, Bursa, İstanbul, Erzurum ve Arkanya’ya kadar uzanır. Heves Ali’yi bulma umudu yaşlı kadına aşkın neler yaptırabileceğinin bir göstergesidir.
Hazırlayan: Çağdaş Yıldırım
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!