Stefan Zweig – Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

STEFAN ZWEIG – BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU

1. BÖLÜM: Stefan Zweig – Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu | Sesli Kitap | Ücretsiz | Dinle
2. BÖLÜM: Stefan Zweig – Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu | Sesli Kitap | Ücretsiz | Dinle

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli KitapStefan Zweig Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı uzun öyküsünü 1920’li yılların ilk yarısında kaleme aldı. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu’nun kadın kahramanını sadece uzun bir mektubun yazarı olarak tanıyoruz. Kadının hayatı boyunca sevmiş olduğu erkek için kaleme aldığı bu mektubun göndereninin adı yoktur. Mektubun başında tek bir hitap vardır: “Sana, beni asla tanımamış olan sana“. Kadın büyük tutkusunu hep bir “bilinmeyen” olarak, yani tek başına yaşamaya razıdır, bu aşk öyküsünde “taraflar” değil, sadece tek bir “taraf” vardır. Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi? Zweig okurunu, bir kez daha, insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. Bu yeni yolculuğun sonunda “mutlak aşk” kavramının şimdiye kadar bilinmeyen kıyılarına varmayı amaçlamış olması da bir ihtimal!

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Stefan Zweig
Çevirmen: Ebru Akyürek Ersin
Yayınevi : Bilgi Yayınevi
Seslendiren: Kitaplığın Sesi

Yazar Açıklaması

Stefan Zweig, 28 Kasım 1881 doğumlu Avusturyalı roman, oyun yazarı ve gazeteci. Ailesi varlıklı bir sanayici. O yüzden Zweig, çocuk yaşlarından itibaren hem edebiyat hem de kültür alanında iyi bir eğitim görmüştür. Viyana ve Berlin üniversitelerinde felsefe öğrenimi görürken, Zweig, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Latince ve Yunanca biliyordu. 1914-1917 yılları arasında I. Dünya Savaşı’nda gönüllü olarak Viyana’da savaş karargâhında arşiv memur olarak çalıştı. Savaştan sonra ise Avusturya’ya dönerek Salzburg’a yerleşti.

Stefan Zweig, Frederike Von Winternit ile evlendiğinde Salzburg’da yaklaşık 20 yıl yaşadı. O yıllarda edebiyatta adeta dünya çapında tanınmışlıkta doruğa tırmandı. Zweig, daha sonra ise Avrupa’nın düşünsel birliği için makaleler yapıp, konferanslar yaptı. Özellikle politikacılara akıl, sükûnet ve sabır çağrıları yaptı. 1928’de Tolstoy’un 100. doğum yıldönümü kutlamaları için Sovyetler Birliği’ne gitti. Ve o yıl 1933’ü gösterdiğinde, Nazilerin yakmaya başladıkları kitaplar arasında Yahudi kökenli Zweig’ın eserleri de yer alıyordu. 1934’te Gestapo’nun villasını basması üzerine Zweig, baskılara daha fazla dayanamayıp, ülkesini terk ediyor, Londra’ya yerleşmek zorunda kalıyordu.

Zweig, Portekiz seyahatine birlikte çıktığı Lotte Altman ile evlendi. II. Dünya Savaşı sırasında konferanslar için New York, Arjantin, Paraguay ve Brezilya’ya gitti. Daha sonra ise Brezilya’ya yerleşmeye karar verdi. Ünlü “Bir Satranç Öyküsü”nü orada kaleme aldı. 22 Şubat 1942’de Rio de Janeiro’da, karısı Altman ile birlikte intihar etti. İntihar sebebi olarak Hitler’in, dünya politikalarında ve düzeninde kalıcı olarak bir daha gitmeyeceğini düşünmesi olduğu söylendi.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir