2020’de Dikkat Çeken İlginç Arama Trendleri

2020’DE DİKKAT ÇEKEN İLGİNÇ ARAMA TRENDLERİ

Google, 2020 yılında dünya geneli nelerin trend olduğunu ve hangi kelime / cümlenin geçen dönemlere göre daha çok arandığıyla ilgili bir rapor hazırladı. Dünyanın aradığı o sorular neler? Sesli Kitap Arşivi olarak sizin için onları derledik. Müthiş bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Tebessüm de ettirecek, düşündürecek de.

– Türkiye’de koronavirüsün ilk görüldüğü Mart ayında dünyada ‘Bostan’ nasıl kurulur sorgusu, 2020’de 2019’a göre iki kat daha fazla arandı.

– Pandemi sürecinde en çok doğaya sığınmak istedik en çok onu hatırladık. Güneşin batışını izleyebileceğim yerler için yapılan aramaların sayısı, 2020’de bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Rutin hayatımızın ortasında dinginliğin keyfini çıkarma vakti.

Toy Poodle, 2020’nin en trend köpeği oldu. (Kısa bilgi. Neredeyse hiç tüy dökmüyor. Eğitimi kolay. Çok zeki. Kim bilebilirdi? Artık siz de biliyorsunuz.)

– Uykuları kaçıran bir süreç. Ekonomisi, sağlığı ve de politikası… Uyumakta zorlanıyor musunuz? Yalnız değilsin bunu bil. “uykusuzluk“, 2020’de daha önce hiç olmadığı kadar çok arandı.

– Sağlık çalışanlarının cesareti dünya geneline ilham kaynağı olduğu kesin. Pandemi yılında kullanıcılar, en çok nasıl hemşire olunduğunu aradı.

– Görünmez engellilik için yapılan aramaların sayısı bu yıl tüm dünyada iki katına çıkarken kolektif farkındalığımız arttı.

– “Nasıl yardım ederim?” sorusu tüm dünyada hiç olmadığı kadar çok arandı. En popüler “Nasıl yardım ederim” soruları şunlar oldu: Avustralya’daki yangınlar konusunda nasıl yardım ederim? Black Lives Matter’a nasıl yardım ederim? Koronavirüs döneminde nasıl yardım ederim? Beyrut’a nasıl yardım ederim?

– 2020’de farkındalığın arttığı bir konu. Yükselen deniz seviyesi. Orman tahribatı. Sera gazları. Kontrol altına alınamayan yangınlar. “iklim değişikliği nasıl durdurulur?” sorusu 2020’de daha önce hiç olmadığı kadar çok arandı.

– Pandemide Türkiye’de büyük tartışmalar yaşandığı aşikâr. Ama 2020’de tüm dünyada küçük işletmeleri destekleme, önceki yıla göre iki kat daha fazla arandı.

– Çocuklar ‘evde kalarak’ bu yıl vakitlerini verimli! bir şekilde değerlendirdi. Ebeveynlere yapılan “eşek şakaları” için yapılan aramaların sayısı, bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

– Irkçılık karşıtlığı, paranın önüne geçti. Dünyada olup bitenler bizi durup düşünmeye itti. Birazcık vicdanlarımıza sarıldık. Ve de muhasebe yaptık. Haziran 2020’de “nasıl ırkçılık karşıtı olunur?” sorusu, “nasıl milyoner olunur?” sorusundan daha fazla arandı.

Istakozlar nasıl iletişim kurar için yapılan aramaların sayısı, bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşarak bunun iletişimle ilgili en trend soru olmasını sağladı.

– 2020’de ilk ve yeni başlayanlar için en çok aranan aktivite: Dikiş makinesi oldu. Evet. Gerçekten.

– Tüm dünyada “nasıl teşekkür ederim?” için yapılan aramaların sayısı, bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Öğretmenler, otobüs şoförleri, hemşireler ve doktorlar listelerimizin zirvesinde yer aldı.

– Evde kalıp alınan kilolara örnek olur mu bilmem ama bu süreçte ailemizle yediğimiz ev yemekleri ile kendimizi rahatlattık. (Şişmanlattık) 2020’de Türkiye’de yemek tarifleri hakkındaki aramalar zirve yaptı.

– Para biriktirmek yerine paylaşmayı düşündük. Bu yıl kendimizden çok başkalarına yardım etmeye odaklandık. “nasıl bağış yapılır?” sorusu, “nasıl para biriktirilir?” sorusundan iki kat daha fazla arandı.

– “Nasıl arkadaş olunur?” sorusu, “nasıl influencer olunur?” sorusundan daha fazla arandı.

– Karantinada yalnız kalanlardan mı bilinmez, madem karantinadasınız neden size bir evcil hayvan arkadaşlık etmesin? Tüm dünyada köpek sahiplenme için yapılan aramaların sayısı, 2020’de bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

– Başkandan çok çevremizi düşündük. “Nasıl kitlelere ulaşılır?” sorusu, “nasıl başkan olunur?” sorusundan daha fazla arandı. Sonuçta kitlelere istediğimiz gibi ulaşabiliyorsak neden daha azıyla yetinelim ki?

– Maske takmanın önemi mi diyelim? Bilinçaltı mı bilinmez; Maskeli emoji için yapılan aramaların sayısı, sarılma emojisi için yapılan aramaların sayısını geçti. Sarılmak güzel tabii ki, ama siz yine de maskenizi takın.

– Bu süreçte nefese ihtiyaç duyduğumuzu biliyorduk.  Ve Google da raporunda “meditasyon” tüm dünyada aranan bir terim oldu.” İfadesini kullandı.

– Koronavirüsün öğrettiği olumlu yönü… Paylaşmanın önemi arttı. “2020’de başkalarına yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık. 2020 yılında Türkiye’de bağış aramaları hiç olmadığı kadar fazla yapıldı. “

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir