Bertrand Russell – Aylaklığa Övgü

BERTRAND RUSSELL – AYLAKLIĞA ÖVGÜ

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli Kitap, Aylaklığa Övgü Çağımızın en büyük filozof, bilgin ve sosyal eleştirmenlerinden olan Bertrand Russell (1872 – 1970), İngiltere’nin tanınmış, liberal ve soylu bir ailesinden gelir. Üç yaşında babası ölünce büyükannesinin yanında özel eğitim görerek yetişti. Cambridge’de çok üstün yetenekli bir öğrenciydi. Bilimsel çalışmalarına 1895’de gittiği Almanya’da başladı. I. Dünya Savaşı’nda bütün gücüyle savaşa karşı çıktı. Bu nedenle Cambridge’deki derslerine son verildi. Aynı nedenle 1918 yılında 6 ay hapse mahkûm edildi ve en önemli eserlerinden birini cezaevinde yazdı. 1920’de SSCB’ye gitti; bu ülkenin yönetmenden hoşlanmadı. Çin’de daha uzun süre kaldı ve oradaki köklü uygarlığın akla uygunluğunu beğendi. 1950’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Russell, Aylaklığa Övgü’de faşizm, eğitim ve felsefe gibi toplumsal sorunları irdeliyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Seslendiren: anlatı mekanı

Yazar Açıklaması

Bertrand Russell, 18 Mayıs 1872’de Trelleck’te doğdu. Ailesi, Alderley’den 2. Baron Stanley’in kızı Viscount Amberley ve Katherine idi. Üç yaşındayken yetim kaldı. Babası onun agnostik olarak yetiştirilmesini dilemişti; Bundan kaçınmak için Mahkeme’ye getirildi ve büyükannesi tarafından büyütüldü. Okula gönderilmek yerine, valilikler ve öğretmenler tarafından öğretildi ve böylece Fransızca ve Almanca hakkında mükemmel bir bilgi aldı. 1890’da Cambridge Trinity Koleji’nde ikametgahına girdi ve çok yüksek bir Wrangler olduktan ve felsefe ile birinci sınıf bir sınıf kazandıktan sonra 1895’te kolej üyeliğine seçildi. Ancak 1894 yazında Cambridge’den ayrıldı. ve birkaç aylığına Paris’teki İngiliz büyükelçiliğine bağlıydı. Russell, 1908 yılında Kraliyet Cemiyeti üyeliğine seçildi ve 1944’te Trinity Koleji üyeliğine yeniden seçildi. Aynı yıl 1936 yılında Kraliyet Cemiyeti Sylvester madalyası, Londra Matematik Derneği de Morgan madalyası ile ödüllendirildi. , 1950 yılında Nobel Edebiyat Ödülünu aldı.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir