Nevra Bucak – Kontes Natalya

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli Kitap, Kontes Natalya kimseyle görüşmez onunla konuşamazsın demişlerdi. Beyoğlu’nun arka tarafında kül renkli eski taş bir binaydı. Küçük bahçesinde cılız gövdeli leylak ağaçları henüz tomurcuklanmıştı. Böyle bir bahçe ile karşılaşmanın verdiği şaşkınlıkla yabani otların üzerine basarak ilerledim.

Soylu bir boyuna eğişle duran kolsuz çıplak kadın heykelinin yanından geçerek lavanta kokulu binaya girdim. Merdivene yaklaşırken Natalya’nın rahibe gibi yaşadığını kapıyı kimseye açmadığını düşünmemeye çalıştım. Kapının önüne geldiğimde yüksek taş basamaklar çıkmanın yorgunluğu ile soluk soluğa zile bastım. İçeriden ses gelmedi sabahın bu vaktinde nerede olabilirdi?

Sonra bana onun sokağa çıkmadığını söylediklerini anımsadım derken ayak sesleri duydum. Kuşkulu ağır ağır ilerleyen ayak sesleri. Soluğumu tuttum bekledim… Ayak sesleri kapıya doğru yaklaşıyordu. Kapının tam önüne geldiğimde hiç ummadığın bir anda içeriden seslendi “Kim O” Şaşırıp benim dediğimi anımsadım. Yumuşak bir sesle “Siz kimsiniz ne istiyorsunuz” diye sordu. Düşünmediğim kadar genç billursu bir sesti. Gücümü toplayıp yürekli olmaya çalıştım. Sizi görmek istiyorum.. Kısa bir sessizlik oldu yine de bana saatler kadar uzun gelen bir sessizlikti bu. Beni neden görmek istiyorsunuz? Bu ses bir öncekinden biraz daha yumuşaktı umutlandım. Ben sizi tanıyorum evde adınız çok geçerdi sizi görmek biraz hakkım sanırım. O yumuşak sesini sertleştiğini duydum. Gidin buradan gidin lütfen… Yine de kapının önünden çekilmediğini anladım bekliyordu.. Gitmemi mi yoksa kalmamı mı?

Öykü: Kontes Natalya
Yazan: Nevra Bucak
Seslendiren: Funda Oskay

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar Açıklaması

Nevra Bucak, 1952 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Kadıköy Kız Koleji’nde okurken opera tutkusu oluştu. Nedeni ile İstanbul Belediye Konservatuvarının Şan Bölümüne girdi. Burada 6 yıl eğitim gördü. Bir çok edebiyat ve sanat dergilerinde öyküleri ve röportajlarının yanı sıra kitap tanıtım yazıları çıktı.  Varlık, Türk Dili, Milliyet Sanat, Adam öykü gibi dergilerinde kitap tanıtım yazıları çıktı. İlk romanını 15 yaşında iken yazdı. Çoğu kitabı kadın dünyasını irdeleyen yapıtlardı. Beyoğlu’nun Eski Ustaları 1,5 yıllık araştırmanın sonucu olan bu çalışma dizi röportajlarının öyküleştirilmesinden oluşmuştur. Yazar bu eseri ile 1995 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülünü almıştır. yazarın ayrıca çocuk kitapları bulunmaktadır. 

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir