Stefan Zweig – Amok Koşucusu

STEFAN ZWEIG – AMOK KOŞUCUSU

Sesli Kitap Açıklaması

İntihar, Stefan Zweig‘ın zihnini gençlik yıllarından beri meşgul eden bir kavramdı. Yaşamanın bir anlamı kalmadığını anladığı anda yaşamına kendi eliyle son verebileceğini daha üniversite yıllarında söylemişti. İlk evliliği sırasında karısı Friederike’yi kendisiyle birlikte intihar etmesi için zorlayan, sonra bu düşüncesinden vazgeçen Stefan Zweig, yıllar sonra, İkinci Dünya Savaşı sırasında, ikinci karısıyla birlikte yaşamına son verdi. Yazar, önceki intihar girişimlerinden vazgeçmiş olsa da korkularını, romanlarındaki ve öykülerindeki kahramanlara yaşatıyor. Amok Koşucusu‘nda yer alan öykülerin ortak izleği de intihar. Kendi yaşamından ya ada tarihteki gerçek kişilerin yaşamlarından kesitler katarak yazdığı bu öykülerde Stefan Zweig’ın duyarlı kişiliğini, olağanüstü gözlem gücünü olduğu gibi sayfalara yansıttığını görüyoruz.

Yazdığı öykülerin en başarılı örneklerinin yer aldığı bu kitapta, bir uzun öykü olan Amok Koşucusu bir baş yapıt. İnsanı en güçsüz, en savunmasız yönleriyle ele alıp, insan ruhunun en derin katmanlarına inmeyi bilen, bütün bunları son derece canlı, ayrıntılı, çok yönlü bir anlatımla kaleme alabilen, okuru gerçekten etkileyebilen bir yazar Stefan Zweig. Yazdıklarının üzerinden bunca yıl geçmiş olmasına karşın, öykülerinin, romanlarının bugünkü kuşaklar tarafından da aynı ilgiyle okunması, onun kalıcı bir yazar olduğunun en büyük kanıtı. Amok Koşucusu’nun bu yeni çevirisinde, daha önceki basımda yer almayan öyküler de bulunuyor.

YazarStefan Zweig
YayıneviCan Yayınları
SeslendirenAlegorİK | Sesli Kitaplık

(Tanıtım Bülteninden)

En Sevilen Sesli Kitapları Hemen Şimdi Dinleyin!

Yazar Açıklaması

Stefan Zweig, 28 Kasım 1881’de Viyana’da doğdu; 23 Şubat 1942’de Petrópolis’te öldü. Avusturyalı bir yazardı. Zweig’in özveri temel olarak çok sayıda kısa öykü ve tarihsel öykü de dahil olmak üzere nesir yazılarına ağırlık verdi. Zweig’in en tanınmış eserlerinden biri, bir Gestapo mahkûmunun yaşadığı psikolojik uçurumu etkileyici bir şekilde tasvir eden Satranç romanıdır. Büyük ölçüde Avrupa dışında yaratılan eseri bu nedenle bir sürgün edebiyatı biçimi olarak tanımlanabilir. Ancak yazarın bireysel yazıları kesinlikle İzlenimciliğe atanabilir. Stefan Zweig, 19. yüzyılın 20 ve 30’larında zamanının en başarılı yazarlarından biri olarak kabul edildi.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir