BERTRAND RUSSELL – SORGULAYAN DENEMELER
Sesli Kitap Açıkalaması
Sesli Kitap, Russell Sorgulayan Denemeler’de dünyanın başına bela olan pek çok sorunun insanların inançlarını akıllarının önüne koymasından ileri geldiğini öne sürer. Oysa aklın inancın önüne konması, dinsel ve siyasal tutkulardan doğabilecek pek çok dehşet verici olayın yaşanmasını engelleyecektir. Russell’ın bu düşüncelerini dile getirmesinin ardından dünya sahnesinde yaşanan pek çok acı olay, yazarın felsefi kaygılarının ne denli isabetli olduğunu göstermiştir.
21. yüzyıl kapitalizminin bunaltıcı saldırısı altında bulunduğumuz bu dönemde Russell’ın kuşkuculuğu ve aklın bağımsızlığını savunuşu geçerliliğini halen korumaktadır. Russell, düşüncelerini açık ve anlaşılır bir dille aktararak bizi günlük yaşamımızı etkileyen özgürlük, mutluluk, duygular, ahlak ve inançlar gibi felsefi sorunlar arasında gezintiye çıkarır, mantıklı öneriler yapar. Muzip bir alaycılıkla “Akılcı kuşkuculuğun yaygınlaşmasının etkisi ne olurdu?” diye sorar.
Daha önce TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları tarafından defalarca basılmış olan Sorgulayan Denemeler’i felsefenin yanı sıra doğa bilimleri ve sosyal bilimlere ilgi duyan her yaş grubundan tüm okurlar beğenerek okuyacak.
(Tanıtım Bülteninden)
Seslendiren: Ussal Düşüce Sesli Kitap
Yazar Açıklaması
Bertrand Russell, 18 Mayıs 1872’de Trelleck’te doğdu. Ailesi, Alderley’den 2. Baron Stanley’in kızı Viscount Amberley ve Katherine idi. Üç yaşındayken yetim kaldı. Babası onun agnostik olarak yetiştirilmesini dilemişti; Bundan kaçınmak için Mahkeme’ye getirildi ve büyükannesi tarafından büyütüldü.
Okula gönderilmek yerine, valilikler ve öğretmenler tarafından öğretildi ve böylece Fransızca ve Almanca hakkında mükemmel bir bilgi aldı. 1890’da Cambridge Trinity Koleji’nde ikametgahına girdi ve çok yüksek bir Wrangler olduktan ve felsefe ile birinci sınıf bir sınıf kazandıktan sonra 1895’te kolej üyeliğine seçildi.
1894 yazında Cambridge’den ayrıldı. ve birkaç aylığına Paris’teki İngiliz büyükelçiliğine bağlıydı. Russell, 1908 yılında Kraliyet Cemiyeti üyeliğine seçildi ve 1944’te Trinity Koleji üyeliğine yeniden seçildi. Aynı yıl 1936 yılında Kraliyet Cemiyeti Sylvester madalyası, Londra Matematik Derneği de Morgan madalyası ile ödüllendirildi. , 1950 yılında Nobel Edebiyat Ödülünu aldı.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!