Define | Radyo Tiyatrosu |

DEFİNE
| RADYO TİYATROSU |

Radyo Tiyatrosu Açıklaması

Radyo Tiyatrosu, Doktor Şakir Bey’e, bir gün ölüm döşeğindeki hastası Şehriyar Hanım tarafından bir kitap verilir. Şehriyar Hanım, Nazır Abdulsamet Paşa’nın konağında hizmetçilik yapmıştır. Abdulsamet Paşa’nın kızı Hadiye, tüm amacı Paşanın servetini ele geçirmek olan Raci tarafından kandırılarak nikah kıyılmıştır. Ancak Paşa’nın damadı istediğini elde edemeyince Paşanın kızına kötü davranmaya ona şiddet uygulamaya başlamıştır. Abdulsamet Paşa ömrünün son günlerinde, serveti hayırsız damadının eline geçmesin, kızı sefil olmasın diye bütün servetini saklamış ve servetinin yerini gösteren ipuçlarını kitabın içindeki şifrelere gizlemiştir. Şehriyar Hanım’ın ölmeden önce Doktor Şakir’den son isteği, kitaptaki şifreleri çözerek Abdulsamet Paşa’nın servetinin gerçek sahiplerinin eline geçmesini sağlamasıdır.

Yapım: TRT (Ankara Radyosu)
Tür: Macera
Yazan: Mehmet Rauf
Uygulayan: Miyase Sertbarut
Dramaturg: Oytun Şahin
Yöneten: Ali Hürol
Yapımcı: Engin Demiray
Efektör: Kani Akın
Seslendirme
Şakir: Levent Şenbay
Hadiye: Adviye Öztürk
Suzan: Zeynep Yasa
Fuat: Murat Atak
Şehriyar: Füsun Günuğur
Paşa: Faruk Günuğur
Dadı: Neriman Kılıç
Hizmetçi: Zeynep Aytek
1. Adam: Sinan Pekinton
2. Adam: Bülent Türkmen
1 Kadın: Ferhunde Hürol

En Sevilen Radyo Tiyatrolarını Hemen Şimdi Dinleyin!

Yazar Açıklaması

Mehmet Rauf 1875 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 23 Aralık 1931 yılında İstanbul’da yaşamını yitirdi. Türk Edebiyatının psikolojik roman türünden ilk örnek olan Eylül romanı ile tanındı. 

İstanbul’da ilk ve Orta öğrenimi tamamladıktan sonra Bahriye Mektebini bitirerek deniz subayı oldu. Staj için Girit’e gitti ve Kiel kanalının açılış töreni için Almanya’ya gönderildi.  1908 yılından sonra subaylıktan ayrıldı ve tam zamanlı yazarlık yapmaya başladı. Farklı zaman dilimlerinde iki adet kadın dergisi yayınladı. Ticaretle uğraştı ve yaşamının son yıllarını yoksulluk içinde geçirdi. 

Mehmet Rauf ilk öyküsünü 16 yaşında iken yazdı. Servet-i Fünun ve Mektep dergilerinde yazılarını yayınladı.  Halit Ziya Uşaklıgil’den sonra Servet-i Fünun romanının ikinci önemli ismi olmuştur. Edebiyat yaşamında Rauf Vicdani, Besim Rauf gibi mahlasları kullandı.  Mehmet Rauf’un Türk Edebiyatında kendine üstat olarak kabul ettiği isim Halit Ziya Uşaklıgil’dir.

Radyo Tiyatrosu

Sesli Kitap Arşivi olarak amacımız; radyo yayınlarını dinleyiciye tiyatro izliyormuş hissi yaratmak. Bu sayede dinleyici kitlesinin düşünce ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Sadece sesli olarak oyunların sunulduğu Radyo Tiyatrosu kategorisinde arkadan gelen efektlerle tiyatronun adeta birebir canlı ortamını sağlayıp kişilerle olumlu ilişkiler sağlama gayesindeyiz

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir