Doğan Cüceloğlu – İçimizdeki Çocuk

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli Kitap, Remzi Kitabevi tarafından 254 sayfa olarak yayımlanan kitap, yalın anlatımı ile ön plana çıkıyor. Bireyin duygu ve düşünce dünyasının çevresel faktörler tarafından nasıl etkilendiğini ve kişilerin iç dünyalarının nasıl şekillendiğini konu alan kitap, sorunlarla başa çıkmada kullanılacak yöntemlere değiniyor.

İçimizdeki Çocuk kitabı, büyümenin yalnızca fiziksel olarak ele alınmaması gerektiği vurgusunu yapıyor.

Hayallerinize Ulaşmak İçin Hatalarınızla Yüzleşmekten Korkmayın

Doğan Cüceloğlu

Bireyler, içine doğdukları ailenin kuralları ile büyüyor ve çoğu zaman, anne ve babaları başta olmak üzere, çevrelerinde bulunan kişilerin onaylarını almak için çabalıyor.

Bir insanın, daima başkalarına bağlı kalarak hayatını yaşayıp yaşayamayacağını sorgulayan yazar, kitap içerisinde çeşitli kişilik yapısı örneklerine yer veriyor.

Bireylerin, kendilerinde var olduğunu düşündükleri sorunları çözüme ulaştırmak için çabalamaları gerekiyor ve bunun için yapılan hataların görmezden gelinmemesi, büyük önem taşıyor.

Kitapta, bireylerin hatalarını görmezden gelmek yerine onlarla yüzleşmelerinin, özgüvenlerinin gelişimine olumlu katkı sağlayacağı belirtiliyor. İçimizdeki Çocuk kitabı, kişilerin kendileriyle yüzleşmelerine yardımcı olmak amacıyla birçok test ve anket içeriyor.

Yazar Açıklaması

Cüceloğlu’nun dilinden… ‘On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olarak Mersin’in Silifke kasabasında doğmuşum. On yaşındayken annemi kaybettim ve ölümün ne demek olduğunu anladım: artık onu bir daha hiç göremeyecek, dokunamayacak, naz edemeyecektim.

Silifke’de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerimin yanında Ankara ve Kırklareli’nde okudum ve Kırklareli Lisesi’nden mezun oldum.

Uzmanlık alanım iletişim psikolojisidir.

Amerika’da doktora öğrencisiyken, benim gibi doktora öğrencisi olan Kaliforniya’da doğmuş büyümüş Emily ile tanıştım ve evlendim. On bir yıl süren evliliğimizde üç çocuğumuz oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Evlendiğimde ne kendimi tanıyormuşum, ne de evliliğin ne olduğunu. Sonuç: hem ben çok ıstırap çektim hem de Emily’ye acı çektirdim. Benim şimdi yüreğimi en çok yakan çocuklarıma verdiğim acılar.

Onlardan dört yıl ayrı yaşadım. Yaşadığım acılar her şeyi bilmediğimi, öğrenmem gereken çok şey olduğunu gösterdi. Yalnız bilgi yönünden değil, insan olarak gelişmem gerektiğine ikna oldum.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladım; ilk kitabım İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarımı kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyorum. Amerika’daki görevimden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye’de kitap yazmayı sürdürdüm. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdim, televizyon programlarına başladım. Şu devrede önceliğim kitap yazmak.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir