H.P. Lovecraft – Cthulhu’nun Çağrısı

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli Kitap, Cthulthu’nun Çağrısı Lovecraft’ın neden korku edebiyatının ustası olarak anılması gerektiğini gösteren; yabancılığın, dehşetin, tekinsizliğin anlatıldığı toplam sekiz öykü var bu kitapta. Korku ancak gördüğümüzde bilebildiğimiz bir şey midir? Yoksa bilmediğimizi gördüğümüz şey midir? Belli ki Lovecraft bunu sorguluyordu bu öyküleri yazdığı sırada. Hep korkularımızdan ve bilmediklerimizden bahsetmeye çalıştı. Çalıştı diyoruz, çünkü asla tam olarak bahsedilemeyeceğini biliyordu. Tıpkı bu öykülerde olduğu gibi, dehşeti tarif etmek mümkün değildi. Tarif eden ya mezarlığa düştü ya da akıl hastanesine; ya müzisyen oldu ya da ressam; ya aynaya baktığında başkasını gördü ya da denizin dibinde buldu kendisini.

Bu kitap bir dehşet davetiyesi, bir delilik güzellemesi. Bu, Lovecraft’ın çağrısı…

H.P. Lovecraft – Cthulhu’nun Çağrısı
Seslendiren: Yalçın Altan

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar Açıklaması

Howard Phillips Lovecraft, 1890’da Amerika Birleşik Devletleri Eyaleti olan Rhode Island’da doğdu. Küçü yaşta babasını kaybeden Howard Phillips Lovecraft, annesiyle yaşamaya başladı. Bu onu ruhsal ve fiziksel olarak çok etkiledi. Howard Phillips Lovecraft’ın yazdığı öykülerde genellikle Birinci Kişi’nin bakış açısıyla anlatmıştır. Lovecraft, öykülerindeki karakterlerin ağzından kendisi gibi ‘tekinsiz öyküler kaleme alan arkadaşlarının eserlerine, tıpkı o öyküler referansta bulunacak araştırma kitaplarıymış gibi, atıfta bulunur.

Yazar, aynı zamanda Necronomicon adında kendi uydurduğu yasak kitabın içeriğine de göndermeler yapar. Yazar, bu göndermeleri o kadar başarılı bir şekilde yapar ki okuyucuları Necronomicon adlı bu kitabın gerçekten var olabileceğine dair şüpheye düşürmeyi başarır. Bir eserinde öyküyü inandırıcı kılmak için hayali Necronomicon’da geçen bir pasajın birkaç dildeki çevirisinin hatalı olduğunu belirtecek kadar inandırıcı bir üslupla yazar.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir