HONORE DE BALZAC – GİZLİ BAŞYAPIT
Sesli Kitap Açıklaması
Sesli Kitap, Balzac’ın, gerçekliğin sonsuz arayışı içindeki ressamı, sonunda kapkara bir belirsizliğin ortasında buluyor kendini. O kadar çok gerçeklik var ki, insan hepsini kucaklayayım derken karanlıkta buluyor kendini.Pablo Picasso Balzac, en ünlü yapıtlarından biri olan Gizli Başyapıt’ta, kusursuzluğu arayan ressam Frenhofer’in olağandışı öyküsünü anlatır.Başyapıtının üstünde tam on yıl çalışan 17.Yüzyıl Ressamı, resmi bitirdikten sonra iki genç hayranına gösterir.
Okuyucuları, dünya edebiyatının en çarpıcı sürprizlerinden biri beklemektedir. Gizli Başyapıt yalnızca Picasso’yu değil, Cézanne gibi bir ressamı, Henry James gibi bir yazarı, Jacques Rivette gibi bir sinema ustasını da derinden etkilemiş bir efsane öykü. Ressam Frenhofer’in çılgınlığı, belki de tüm sanatçıların çılgınlığı. Bu öykü, bir anlamda modern sanatın öyküsü.
(Tanıtım Bülteninden)
Seslendiren: seslikitaplar
Yazar Açıklaması
Honore de Balzac, Fransız roman ve oyun yazarı. Asıl adı, Honore Balssa olan yazar, 20 Mayıs 1799 tarihinde Fransa’da doğmuştur. On yaşında, Vendome’daki Oratorian dilbilgisi okuluna gönderildi ve Balzac orada yedi yıl eğitim gördü. Sorbonne Paris Üniversitesi’nde Klasik Edebiyat dersleri veren yazar 1825’de Molière ve La Fontaine’in eserlerinin tek ciltlik baskılarını yaptı.
Yazılarında ayrıntılara yoğun bir şekilde değinen Balzac, toplumun eksik kalan ve göz arda edilen yönlerini temsil eder.Eserlerinde fazlasıyla evliliği eleştiren Fransız Honoré de Balzac’ın başkahramanları büyük çoğunlukla kadınlardan oluşur. Romanın Shakespeare’ı olarak kabul edilen yazar, eleştirel düşüncelerinin ve savunduğu ideolojilerin etkisiyle, yaşama realist bir pencereden bakar. Gerçekçi bakış açısı sayesinde ise daha 30’lu yaşlarında büyük bir yazar olarak nam salar. Empatiye dayalı gözlem yeteneği üst düzey olan yazar realizm anlayışını adeta edebi bir akım haline getirmiştir.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz.Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!