Sesli Kitap Açıklaması
Sesli Kitap, Gümüş Anahtarın Açtığı Kapıların Ötesi “Duvarları tuhaf desenli halılarla kaplı, zemini çok eski ve değerli Buhara halılarıyla döşenmiş büyük odada, dört adam, üzerine belgeler yayılmış bir masanın etrafında oturuyorlardı.” Howard Philips Lovecraft 20 Ağustos 1890 yılında Providence’da doğan Lovecraft’ın babası, yazar 3 yaşındayken sinir krizi geçirip bir hastahaneye kaldırılıyor ve 5 sene sonra (Lovecraft 8 yaşındayken) burada ölüyor. Lovecraft’ın bakımını da annesi, büyükbabası ve teyzeleri üstleniyor. Kendisinin de söylediği gibi tuhaf olaylar hep ilgisini çekiyor Lovecraft’ın. Küçükken anlatılan hayalet, cadı hikayeleri onu çok etkiliyor. İki yaşındayken şiir ezberleyebiliyor ve 4 yaşında okuyabiliyor. 5 yaşında Arabian Nights‘ı (Binbir Gece Masalları) okuyor. Annesine odasında Arap pazarına benzeyen bir köşe kurduruyor ve buraya “Damascus Bazaar” (Şam Pazarı) adını veriyor. Yıllar sonra belki bu kadar ünlenmesine neden olan karakteri deli Arap Al Hazred’i de burada yaratıyor.
Howard Phillips Lovecraft – Gümüş Anahtarın Açtığı Kapıların Ötesi
Yazan: Howard Phillips Lovecraft
Seslendiren: Yalçın Altın
Yazar Açıklaması
Howard Phillips Lovecraft, 1890’da Amerika Birleşik Devletleri Eyaleti olan Rhode Island’da doğdu. Küçü yaşta babasını kaybeden Howard Phillips Lovecraft, annesiyle yaşamaya başladı. Bu onu ruhsal ve fiziksel olarak çok etkiledi. Howard Phillips Lovecraft’ın yazdığı öykülerde genellikle Birinci Kişi’nin bakış açısıyla anlatmıştır. Lovecraft, öykülerindeki karakterlerin ağzından kendisi gibi ‘tekinsiz öyküler kaleme alan arkadaşlarının eserlerine, tıpkı o öyküler referansta bulunacak araştırma kitaplarıymış gibi, atıfta bulunur.
Yazar, aynı zamanda Necronomicon adında kendi uydurduğu yasak kitabın içeriğine de göndermeler yapar. Yazar, bu göndermeleri o kadar başarılı bir şekilde yapar ki okuyucuları Necronomicon adlı bu kitabın gerçekten var olabileceğine dair şüpheye düşürmeyi başarır. Bir eserinde öyküyü inandırıcı kılmak için hayali Necronomicon’da geçen bir pasajın birkaç dildeki çevirisinin hatalı olduğunu belirtecek kadar inandırıcı bir üslupla yazar.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!