Jack London – Yüz Karası

Sesli Kitap Açıklaması

Her şey bitmişti. Yuvasına ulaşmaya çabalayan bir güvercin gibi Avrupa’nın haşkentle.rine varmaya çalışan Suhienkow, çetin ve korkunç yolculuklardan sonra, işte burada, yurdundan olabildiğince uzakta, Rus Amerikası’nda yolun sonuna gelmişti. Elleri arkadan bağlı, karda oturmuş işkenceyi bekliyordu. Hemen önünde karda yüzükoyun yatan ve acılar içinde kıvranan Kazak’a haktı merakla. Erkekler hu devle işlerini bitirmiş, onu kadınlara havale etmişlerdi. Adamın çığlıklarından kadınların gaddarlıkta erkeklerden geri kalmadıkları anlaşılıyordu. Suhienkow adama uzun uzun haktı ve ürperdi. Ölmekten korkmuyordu. Varşova’dan Nulato’ya kadar uzanan hu usandırıcı yolculuklar boyunca ölümle hep burun buruna gelmişti, şimdi ölüm düşüncesinden ürkecek değildi.

Hiç kaçma şansı olmamıştı. Ateşli bir şekilde Polonya’nın bağımsızlığını düşlediğinden heri Kader’in elinde bir kuklaya dönmüştü. Ta başından heri, Varşova’da, St. Petershurg’da, Sibirya’daki maden ocaklarında, Kamçatka’da, kürk hırsızlarının çılgın kanolarında kader ona hu sonu hazırlamıştı.

Jack London – Yüz Karası

Yazar Açıklaması

Jack London, (Doğum Tarihi: 12 Ocak 1876) aktivist  gazeteci  ve yazar. Gerçek adı, John Griffith Chaney London. Babası olduğu düşünülen astrolog William Chaney ile müzik öğretmeni Flora Wellman’ın tek çocukları olarak dünyaya gelmiştir. Sekiz aylıkken annesi başka birisiyle evlendi. Jack’in gençlik dönemi, ülke çapında ekonomik buhran ve yaygın işsizlik dönemine denk geldi. 1885 yılında Oakland Lisesine girdi. Berkeley’deki California Üniversitesi’ne 1896 yılında kabul edilen London, mali şartlar nedeniyle 1897’de ayrılmak zorunda kaldı ve mezun olamadı.

Jack London, sonraları ise çoğu denizle uğraşılan çeşitli işlerde çalıştı. Denizci olarak Japonya’ya gitti. Ancak geri döndüğünde uzun süre işsiz kaldı. Fakir ve iş bulamadığından dolayı, yazar olarak geçimini sağlamaya karar verdi. Günlük olarak soneler, şakalar, fıkralar, macera veya korku hikayeleri üreterek günlük kazanç sağlamaya çalıştı. Yeni konularla kısa sürede edebiyat dünyasında kabul görünür oldu. Sırasıyla Vahşetin Çağrısı, Beyaz Diş, Deniz Kurdu, Yıldız Gezgini ve Demir Ökçe dünya çapında ses getirmişti. Hayatının geri kalanında, Londra düzenli olarak yazdı ve eserleri yayımlandı. Yaklaşık 17 yılda 50 kurgu ve kurgusal olmayan kitabı tamamladı.

Ölümü hakkında birçok spekülasyonlar yapılsa da eski kaynaklarda Londan’ın, 22 Kasım 1916 tarihinde çiftliğinde intihar ettiğini belirtmiştir.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir