Radyo Tiyatrosu Açıklaması
Radyo Tiyatrosu, Korku, Rahat ve korunaklı bir yaşam süren saygın bir kadın, sekiz yıllık evliliğinden sıkılmış, burjuva dünyasının kozasından çıkarak kendini genç bir piyanistin kollarına atmıştır. Ancak bu gizli ilişkiden haberdar olan bir şantajcının ansızın zuhur etmesiyle, hayatında yeni farkına vardığı bütün güzellikleri yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalır ve kahredici bir korkunun pençesine düşer. Korku insanı bilinç dışına itilmiş utanç verici deneyimlerden, bastırılmış pişmanlıklardan özgürleştirebilecek güçte bir yapıt.
Yapım: TRT (Ankara Radyosu)
Tür: Entrika, Dünya Edebiyatı
Yazan: Stefan Zweig
Eser: Angst (1925, Hikaye)
Çeviren: Behçet Necatigil
Radyoya Uygulayan: Gülseren Güven
Yöneten: Asuman Korat
Efekt: Ertuğrul İmer
Ses Alma Teknisyeni: Faruk Özer
Seslendirme
Irene Wagner: Gökçen Hıdır Veziroğlu
Phritz: Bozkurt Kuruç
Edvard: Ecder Akışık
Kadın: Elçin Şanal
Amilia: Melek Ergin
Eczacı: Atilla Olgaç
Çocuklar: Nazlı Veziroğlu, Ateş Veziroğlu
Teresa: Ümit Sergen
Şöför: Orhan Aral
En Sevilen Radyo Tiyatrolarını Hemen Şimdi Dinleyin!
Yazar Açıklaması
Stefan Zweig, 28 Kasım 1881’de Viyana’da doğdu; 23 Şubat 1942’de Petrópolis’te öldü. Avusturyalı bir yazardı. Zweig’in özveri temel olarak çok sayıda kısa öykü ve tarihsel öykü de dahil olmak üzere nesir yazılarına ağırlık verdi.
Zweig’in en tanınmış eserlerinden biri, bir Gestapo mahkûmunun yaşadığı psikolojik uçurumu etkileyici bir şekilde tasvir eden Satranç romanıdır. Büyük ölçüde Avrupa dışında yaratılan eseri bu nedenle bir sürgün edebiyatı biçimi olarak tanımlanabilir. Ancak yazarın bireysel yazıları kesinlikle İzlenimciliğe atanabilir.Stefan Zweig, 19. yüzyılın 20 ve 30’larında zamanının en başarılı yazarlarından biri olarak kabul edildi.
Radyo Tiyatrosu
Sesli Kitap Arşivi, olarak amacımız; radyo yayınlarını dinleyiciye tiyatro izliyormuş hissi yaratmak.Bu sayede dinleyici kitlesinin düşünce ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Sadece sesli olarak oyunların sunulduğu Radyo Tiyatrosu kategorisinde arkadan gelen efektlerle tiyatronun adeta birebir canlı ortamını sağlayıp kişilerle olumlu ilişkiler sağlama gayesindeyiz.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!