Sesli Kitap Açıklaması
Sesli Kitap, “Bozkırda Vivaldi” Elinizdeki kitap bu iki başlıkta top-lanan öyküleri bir araya getiriyor. Yaşadığımız coğrafyayı diliyle, doğasıyla, insanıyla öykücülüğümüze kazandıran Ay Bazen Mavidir / Selam Ateşleri’nin, her edebiyat okurunun kitaplığında yer alması gerektiğine inanı-yoruz.
Bu muhteşem öyküler, Türk topraklarının derinine iniyor. Türk ruhuna bir lazer gibi tutulan ve hassas bir gözle ve karakterlerine duyarlıca yaklaşan Şahin’in ne denli güçlü bir öykü anlatıcısı olduğunu bize kanıtlıyor. Şahin’in öyküleri her zaman güncelliğini koruyacak evrensellikte ve modern zamanda yazılmalarına karşın bir zamanlar genç öykücü Ernest Hemingway için Gertrude Stein’ın şu söylediklerini şimdi Osman Şahin için de söyleyebiliriz: Bir modern söylemci fakat bir müze gibi kokuyor.
Yazar Açıklaması
Osman Şahin, 1940’ta Mersin’in bir Toros köyü olan Arslanköy’de dogar. Kendi deyimiyle ‘kıraç tepedeki domates fidanı’ gibi olan yoksul bir çiftçi ailesinin 13 çocuğundan biridir. Çocukluğu Toroslarda yoksulluk icinde geçer. İlköğrenimini köyünde bitirir ve ikinci doğumu olarak gördüğü Diyarbakir Dicle Köy Enstitüsü’ne girer.
1958’de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümüne girer. Gazi Eğitim öğrencisiyken Demokrat Parti’nin baskıcı rejimine karşı öğrenci yürüyüşlerinde başı çeker. İlk tayini Malatya’ya çıkar. 1961-67 yılları arasında Malatya Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapar. Öğrenciliği de dahil hayatının on dört yılının geçtiği Doğu ve Güneydoğu’da özellikle, Malatya, Elazığ, Tunceli, Maraş yöresinde 33 köy hakkında çok geniş folklor araştırmaları yapar, 33 defter not alır. Bu araştırma ve incelemeler sonucu topladığı 1645 bulmaca ve bilmeceyi Su Kurusu adıyla yıllar sonra yayımlar.
1980’li ve 90’lı yıllar Osman Şahin’in yazarlığının en verimli zamanları olur. 1980’li yıllarda dört kitap yazar. Bunlardan Ağız İçinde Dil ile 1980’de Nevzat Üstün Öykü Ödülü’nü alır. 1990’lar Osman Şahin adının hem Türk sinemasinda hem de edebiyatında adının yurt dışında da sıkça bahsedilmeye başlandığı yıllar olur.
Osman Şahin öykülerinde okurlarını, Doğu, Güneydoğu, Çukurova ve Toros insanlarının gizemli dünyalarına götürür. İnsanin soyunun özünde varolan kötülüğü, ölüm temasını, korkuyu, çarpıtılmış cinsellikleri, kıtlığı, umutsuzluğu, efsaneleşmiş aşkları, teknoloji ile gelen değişimin insana yaptığı etkileri, eski şaman ve pagan kültürlerin izlerini yoğun psikolojik bir derinlikle coşkulu, renkli, doğurgan, şiirsel bir anlatımla yazar.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!