Platon – Sokrates’in Savunması

PLATON – SOKRATES’İN SAVUNMASI

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli Kitap, Platon (MÖ yaklaşık 428-MÖ yaklaşık 348): Bugünkü üniversitenin atası sayılan Akademia’nın kurucusu ve hocası Sokrates’i konuşturduğu diyaloglarla felsefeyi yazıya en iyi aktarmış ustalardan biridir. Bu kitapta birbirini tamamlayan dört diyalog yer almaktadır. İlk diyalog olan Euthyphron’da yargılanışının öncesi anlatılır ve dinsizlikle suçlanan Sokrates’in inançları hakkında bilgi verilir. Sokrates’in Savunması’nda ise yargı süreci anlatılmaktadır. Kriton’da hüküm sonrası anlatılır, bir yurttaşın saygı duyması gereken ilkeler tartışılır. Platon’un en şiirsel eserlerinden biri olan Phaidon’daysa Sokrates’in son günü anlatılırken ruh hakkındaki düşünceleri yansıtılmaktadır.

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar Açıklaması

Platon, (İÖ 427-348/347) Soylu bir ailenin oğluydu. Sokrates’in ölümüne kadar onun derslerini izledi. Ardından Mısır ve Güney İtalya’yı da kapsayan uzun bir yolculuğa çıktı. İÖ 387’de Atina’ya dönerek Akademia adlı okulu kurdu. Kendisinin olduğu kabul edilen 28 diyalogda, hocası Sokrates’in konuşmalarını bir araya getirir. Bunların en önemlilerinden bazıları şunlardır: Phaidon, Gorgias, Menon, Politikos.

Sesli Kitap Arşivi – Dünya Klasikleri

Dünya Klasikleri kategorisinde; ünlü yazarların, başyapıt eserleri hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Eskimeyen, günümüz tabiriyle ‘modası’ asla geçmeyecek en başarılı yazarların adeta dile getirdiği eserleri Sesli Kitap Arşivi’nden ücretsiz olarak ulaşabileceksiniz. Özenle seçilen herkesçe kabul edilen başta Rus, Fransız ve İngiliz edebiyatındaki doyumsuz yazılar sizlere yeni bir dünya açacaktır. Yazıldığı zamanın ötesindeki eserler günümüzde seslendirip hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacaktır. İster okuyun isterse Sesli Kitap Arşivi üzerinden dinleyince yapıtların neden ‘klasik’ hale geldiğini daha iyi anlayacaksınız.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir