SIGMUND FREUD – BİR YANILSAMANIN GELECEĞİ
Sesli Kitap Açıklaması
Sesli Kitap, Yirminci yüzyılın en büyük psikanalisti kabul edilen Sigmund Freud bu eserinde inancın insan yaşamındaki rolünü, bizim için ne anlama geldiğini ve bir tür olarak neden ona doğru eğildiğimizi araştırdı.
Freud, yüzyılın başlarında inançları psikanalitik olarak düşünmeye ve yazılarında tartışmaya başladı. İnançların kökenini açıklamak için baba merkezli psikolojik konseptleri kullanmıştı. Bir Yanılsamanın Geleceği, bu yaklaşımı “medeni” inançlara doğru genişletti ve böylece psikoloji ve din arasında bir bağ kurulmasına yardımcı oldu. Freud’un geliştirdiği ilişki konsepti o zamandan beri ağır ateş altında kalsa da Freud’un böyle bir ilişkiyi oluşturmak için yaptığı öncü çalışmalar, dini çalışmalara da kalıcı katkılar sundu.
“Bir Yanılsamanın Geleceği”, Freud’un inançları psikanalitik olarak yorumlanmasını anlatır ve onun yaşam boyu süren bir düşünce modelinin doruk noktasıdır.
(Tanıtım Bülteninden)
Seslendiren: Okuyorum Dinliyorsun
Yazar Açıklaması
Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856’da Moravia’nın Freiberg kasabasında (bugün Çekoslovakya’da Prvibor) doğdu, 23 Eylül 1939’da Londra’da öldü. Orta halli Yahudi bir yün tüccarının oğluydu. 1860’ta ailesiyle birlikte Viyana’ya yerleşti. 1873’te Viyana Üniversitesi’nde tıp öğrenimine başladı. 1876’da öğreniminin yanı sıra Viyana Fizyoloji Enstitüsü’nde Ernst Brücke’nin yanında çalışmaya başladı. Altı yıl boyunca araştırmalarını sürdürdüğü bu enstitüde özellikle merkezi sinir sistemi üzerine çalıştı ve anatomi ve fizyoloji üzerine ilk yazılarını yayımladı. 1881’de yükseköğrenimini tıp doktoru olarak tamamladı.
Bir yıl sonra mali olanaksızlıklar nedeniyle Fizyoloji Enstitüsü’nden ayrıldı ve Viyana Genel Hastanesi’ne geçti. Hastanenin çeşitli bölümlerinde çalıştıktan sonra, Theodor Meynert’in Psikiyatri Servisi’nde beyin anatomisi ve sinir sistemi üzerinde araştırmalar yapmaya başladı ve hastanenin asistanlığına atandı. 1885’te nöropatoloji doçenti oldu. 1885-1886 yıllarında Paris’te Salpêtrière Hastanesi’nde ünlü nörolog Charcot’nun yanında çalıştı. Ondan hipnoz tekniğini öğrendi ve onun histeride cinselliğin rolünü vurgulayan görüşünden etkilendi.
Bizleri Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!