Sigmund Freud – Uygarlığa Dair Hoşnutsuzluğumuz

SIGMUND FREUD – UYGARLIĞA DAİR HOŞNUTSUZLUĞUMUZ

Sesli Kitap Açıklaması

Sesli Kitap, Sigmund Freud insanın kendi iç dünyasına bakışında bir Kopernik devrimi yaparak “insanın kendi evinin efendisi olmadığı” nı vurgulamış ve bize iç dünyalarımıza yapacağımız yolculuklar için ilk haritayı sunmuştur. Freud, olgunluk döneminde yazdığı bu kitap ile hayatı boyunca geliştirdiği, kendi düşünce akışı içinde çevrilen ve bugünkü psikanalitik çerçevenin temelini oluşturan neredeyse tüm önemli kavram ve kuramları okuruna bir sohbet havasında tanıtıyor.

Tarih boyunca bazı kitaplar dünyayı değiştirdi. Bununla kalmayıp; bizleri ve birbirimizi görme biçimimizi etkiledi. O kitaplar ki tartışmalara, muhalif fikirlere, savaş ve devrimlere esin kaynağı oldular. Aydınlattılar, harekete geçirdiler, kışkırttılar, teselli ettiler. Yaşamımızı zenginleştirdiler ve bizleri ayrı ayrı kendi yaşamlarımızı sorgulamaya yönelttiler.

(Tanıtım Bülteninden)

Seslendiren: Sedanur’un Mikrofonu

Yazar Açıklaması

Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856’da Moravia’nın Freiberg kasabasında (bugün Çekoslovakya’da Prvibor) doğdu, 23 Eylül 1939’da Londra’da öldü. Orta halli Yahudi bir yün tüccarının oğluydu. 1860’ta ailesiyle birlikte Viyana’ya yerleşti. 1873’te Viyana Üniversitesi’nde tıp öğrenimine başladı. 1876’da öğreniminin yanı sıra Viyana Fizyoloji Enstitüsü’nde Ernst Brücke’nin yanında çalışmaya başladı. Altı yıl boyunca araştırmalarını sürdürdüğü bu enstitüde özellikle merkezi sinir sistemi üzerine çalıştı ve anatomi ve fizyoloji üzerine ilk yazılarını yayımladı. 1881’de yükseköğrenimini tıp doktoru olarak tamamladı.

Bir yıl sonra mali olanaksızlıklar nedeniyle Fizyoloji Enstitüsü’nden ayrıldı ve Viyana Genel Hastanesi’ne geçti. Hastanenin çeşitli bölümlerinde çalıştıktan sonra, Theodor Meynert’in Psikiyatri Servisi’nde beyin anatomisi ve sinir sistemi üzerinde araştırmalar yapmaya başladı ve hastanenin asistanlığına atandı. 1885’te nöropatoloji doçenti oldu. 1885-1886 yıllarında Paris’te Salpêtrière Hastanesi’nde ünlü nörolog Charcot’nun yanında çalıştı. Ondan hipnoz tekniğini öğrendi ve onun histeride cinselliğin rolünü vurgulayan görüşünden etkilendi.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir