Stefan Zweig – Rahel Tanrı’yla Hesaplaşıyor

STEFAN ZWEIG – RAHEL TANRI’YLA HESAPLAŞIYOR

Sesli Kitap Açıklaması

Zweig’ın menkıbelerinde hikâye edilen kişiler Tanrı’yı ve kendilerini ararken hayatlarının anlamını bulacaklarına dair umutlarını her daim korurlar. Yazar Rahel Tanrı’yla Hesaplaşıyor’da Rahel ile Yakup’un Eski Ahit ’teki hikâyelerini Kutsal Kitap’taki anlatım biçimini anıştıran bir üslupla ve elbette kendi yorumunu katarak aktarır. Üçüncü Güvercinin Hikâyesi’ni de Nuh Tufanı’ndan esinlenerek kaleme almıştır. Nuh’un tufandan sonra suların çekilip çekilmediğini anlamak için gönderdiği üçüncü güvercin geri dönmez. Ancak Zweig’ın öyküsünde güvercinin dönmeyişinin nedeni Eski Ahit ’teki gibi toprağın kuruması değil, her yerde ölüm ve felaket görmesidir.

Esin kaynağı Bhagavad Gita olan Ölümsüz Kardeşin Gözleri ise Virata adlı bir savaşçıyla ilgilidir. Bir savaşta bilmeden öldürdüğü ağabeyinin gözleri Virata’yı her yerde izler. İnsanlardan uzakta, günahtan arınmış olarak yaşamını sürdürmeye çalışsa da, eylemlerinin başka insanların yaşamlarını etkilemesine engel olmayacaktır.

YazarStefan Zweig
Yayıneviİş Bankası Kültür Yayınları
SeslendirenCanca Şeyler

(Tanıtım Bülteninden)

En Sevilen Sesli Kitapları Hemen Şimdi Dinleyin!

Yazar Açıklaması

Stefan Zweig, 28 Kasım 1881’de Viyana’da doğdu; 23 Şubat 1942’de Petrópolis’te öldü. Avusturyalı bir yazardı. Zweig’in özveri temel olarak çok sayıda kısa öykü ve tarihsel öykü de dahil olmak üzere nesir yazılarına ağırlık verdi. Zweig’in en tanınmış eserlerinden biri, bir Gestapo mahkûmunun yaşadığı psikolojik uçurumu etkileyici bir şekilde tasvir eden Satranç romanıdır. Büyük ölçüde Avrupa dışında yaratılan eseri bu nedenle bir sürgün edebiyatı biçimi olarak tanımlanabilir. Ancak yazarın bireysel yazıları kesinlikle İzlenimciliğe atanabilir. Stefan Zweig, 19. yüzyılın 20 ve 30’larında zamanının en başarılı yazarlarından biri olarak kabul edildi.

Bizleri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir